Snowboard.ro - Forum Forum Index
RegisterSearchFAQMemberlistUsergroupsLog in
Cum sa-ti alegi placa! (pt incepatori nivel ZERO)
Goto page 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next

Reply to topic    Snowboard.ro - Forum Forum Index » TIPS AND TRICKS View previous topic
View next topic
Cum sa-ti alegi placa! (pt incepatori nivel ZERO)
Author Message
marcu

Post Cum sa-ti alegi placa! (pt incepatori nivel ZERO) Reply with quote
Ca incepator ai nevoie de un setup iertator.
Cum la noi conteaza f mult si suma investita iata cateva indicii cum sa va alegeti PRIMUL ECHIPAMENT de BUGET REDUS:
(Eu sunt de parere ca echipamentele de buget mic SUNT DEDICATE STRICT INCEPATORILOR, pe astfel de echipamente NU se poate face preformanta)

1. Boots:
- trebuie sa fie comfortaili si caldurosi
- varfurile degetelor sa nu atinga varful bootului cand esti putin flexat (in pozitie de dat)
- calcaiul sa nu se ridice mai mutl de un deget fatza de talpa bootului cand te lasi pe varfuri.

PS: Cum sa "repari" un boot in care ti se ridica calcaiul mai mult:
- iei o "soseta" si o infasori in jurul ciorapului interior al bootului, deaspura gleznei, dupa ce siretul ciorapului a fost strans.

2. Legaturi:
- trebuie sa fie destul de late incat sa intre bootul in ele fara sa "calce pe margini"
- trebuie sa fie destul de lungi astfel incat varful bootului sa nu depaseassca mai mult de 2cm varful legaturii
- trebuie sa aibe highbackul (aripioara/spoilerul din spate) moale.
- trebuie sa stranga si sa tina fix bootul in legatura

3. Placa:

- trebuie sa fie moale si de preferat pana sub barbie (pt inceput)
- cat de moale este placa ne dam seama indoind-o cu mana sau genunchiul, lasandu-ne cu greutatea corpului in ea.
- daca placa este ffff moale sa apropie de litera U cand o indoim atunci putem sa luam o placa mai lunga dar putin mai rigida.

NOTA:
- Dupa criteriile de mai sus puteti alege orice echipament IEFTIN! dar tineti minte IEFTIN=materiale IEFTINE deci si durabilitate redusa.
- Acest echipament va va fi de folos doar pe perioada invatzarii acestui sport. Pentru a evolua va trebui schimbat cu ceva mai bun.

Last edited by marcu on Wed Jan 16, 2008 7:50 pm; edited 1 time in total
Tue Jan 15, 2008 8:40 pm View user's profile Send private message Visit poster's website
Mephisto

Post sticky Reply with quote
Ar trebui facut sticky acest thread...

< <Si sticky se facu'!> >
Tue Jan 15, 2008 9:50 pm View user's profile Send private message
energising

Post Reply with quote
salut!

sunt incepator, vreau sa intreb daca cumpar o placa mai de calitate ma ajuta cu ceva? veau sa-mi cumpar o placa salomon shade...
-cum de regleaza legaturile? am vazut boarderi care tineau picioarele perpendicular pe placa...
-poate cineva sa explice toate aceste aspecte care ar fi de mare ajutor unui incepator?
-poate se faceti un thead cu pasii ce trebuiesc urmati de la echipament si pana la primul metru parcurs pe partie..Smile

multumesc.
Tue Jan 15, 2008 10:04 pm View user's profile Send private message
snowboard

Post Reply with quote
energising wrote:
salut!

sunt incepator, vreau sa intreb daca cumpar o placa mai de calitate ma ajuta cu ceva? veau sa-mi cumpar o placa salomon shade...
-cum de regleaza legaturile? am vazut boarderi care tineau picioarele perpendicular pe placa...
-poate cineva sa explice toate aceste aspecte care ar fi de mare ajutor unui incepator?
-poate se faceti un thead cu pasii ce trebuiesc urmati de la echipament si pana la primul metru parcurs pe partie..Smile

multumesc.

Man ia aminte la ce sa scris mai sus, shi iatzi o placa da in descrierea respectiva nu prea o sa ai ce face cu o placa noua pe care ai sa o freci in toate pietroaiele shi asa mai departe , ia ceva sh, o sa apara destule in cateva zile pe site in sectiunea bazar.....iar legaturile potzi sa le pui pt piciorul cu care mergi inaite la 15 grade iar pt cel din spate 4-6 grade... in rest bafta
Tue Jan 15, 2008 10:30 pm View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
andreih_8017

Post Reply with quote
http://360guide.info/snowboarding/snowboard-stance.html?Itemid=57

explica foarte clar configuratiile legaturilor, si in functie de ceea ce vrei sa faci iti alegi o anumita configuratie;

pt incepatori o configuratie +15/+5 (e recomandat sa fie o dif. de 10 grade intre legaturi pt a flexa genunchii mai lejer) este considerata config. standard pt incepatori; Ia o surubelnita cu tine pe partie si incearca sa mai modifici unghiurile incepand de la pozitia asta pana te simti confortabil;
Wed Jan 16, 2008 12:06 am View user's profile Send private message Visit poster's website
null

Post da Reply with quote
cel mai sigur te cari cu ele.

Wed Jan 16, 2008 4:31 pm View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
snowboard

Post Reply with quote
Dai inaite man la zapada cu ea shi vezi ce poate!!! Exclamation

www.nonstoptractari.ro
www.tractari24.ro
Thu Jan 17, 2008 10:40 pm View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
tm33bbb

Post ce placa sa aleg? Reply with quote
salutare
fac si eu parte din categoria incepatorilor si vreau sa-mi cumpar o placa.
am gasit la un mag un sims kinetic si ma intereseaza daca merita sa o cumpar (e cam 450 ron, redus de la 1300), sau eventual ce alte recomandari mi-ati mai da.
Fri Jan 18, 2008 3:39 pm View user's profile Send private message
snowboard

Post Re: ce placa sa aleg? Reply with quote
tm33bbb wrote:
salutare
fac si eu parte din categoria incepatorilor si vreau sa-mi cumpar o placa.
am gasit la un mag un sims kinetic si ma intereseaza daca merita sa o cumpar (e cam 450 ron, redus de la 1300), sau eventual ce alte recomandari mi-ati mai da.

Fratzilor luatzi-va placi SH pt inceput, nu mai datzi o carutza de bani pe placi care nu shtitzi sa le alegeti ......shi le mai frecatzi prin pietre, schiuri shi alte placi Twisted Evil

www.nonstoptractari.ro
www.tractari24.ro
Fri Jan 18, 2008 4:08 pm View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
marcu

Post Pt tm33bbb Reply with quote
dude... citeste ce am scris mai sus (la inceput). daca se potriveste placa in mare parte macar si nu te doare buzunarul IA-O Very Happy
Fri Jan 18, 2008 7:20 pm View user's profile Send private message Visit poster's website
energising

Post Re: mad cow... Reply with quote
acre wrote:
ai auzit vreunu' de Gordo snowboards ? tocmai am achizitionat una noua , sunt noob in ale snow-ului si cre' ca e destul de ieftin la 560 RON pt. inceput ( are legaturi Blizzard )

PACE !!! Smile

salut!
am cautat si eu o perioada destul de indelungata placa si am vazut si placa asta "gordo"...
cica e facuta din cu totul altceva decat "kevlar"...
e made in austria si e vanduta exclusiv in carrefour,nu?
Fri Jan 18, 2008 10:19 pm View user's profile Send private message
energising

Post Reply with quote
am vb cu un amic ,cica cunoaste un tip din bucuresti care aduce cu 3 mil placa asta, cu legaturi blizzard.cred ca o sa iau si eu una.., pana nu se duce zapada..
unde te dai prima oara? Very Happy
Sat Jan 19, 2008 10:12 am View user's profile Send private message
snowboard

Post Reply with quote
Man dc nu citesti, ca am spus ca nu ai ce cauta in Azuga, Predeal, etc, doar in Busteni shi SInaia!!! Exclamation
Bine ca nu ai cazut tare Laughing Exclamation

www.nonstoptractari.ro
www.tractari24.ro
Sun Jan 20, 2008 7:32 pm View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
mvmihai

Post Reply with quote
salut...am si eu nevoie de ajutor celor care sunt cunoscatori...sunt incepator mam dat de vreo 3-4 ori cu placa am invat cate ceva, mam dat cu placi inchiriate...am ajuns la concluzia ca stiu ca merg( nu f bine) si ca e timpul sa imi iau o placa...dupa ceva cautari am gasit o placa la intersport, crazy creek mie mi sa parut destul de comvenabila avand in vedere ca am dat 600lei placa+leg+booti...dar totusi am o mica nelamurire
O FI BUNA SAU NU?!
Sun Jan 20, 2008 8:14 pm View user's profile Send private message
snowboard

Post Reply with quote
Da man e ok, i-am luat unui prieten tot incepator la fel ca tine mai intai sa dat cu placi inchiriate etc...chiar merita, e o placa cu talpa verde cu unu cu un cap televizor... Laughing

www.nonstoptractari.ro
www.tractari24.ro
Sun Jan 20, 2008 10:52 pm View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
Reply to topic    Snowboard.ro - Forum Forum Index » TIPS AND TRICKS All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next
Page 1 of 12

Jump to: 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Dezvoltat de Neokinetics Software      Design realizat de SnowDesign
© 2002 - 2008 snowboard.ro. Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site este interzisa
si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.
I Got Shot