| Author |
Message |
marcu

|
|
Cum sa-ti alegi placa! (pt incepatori nivel ZERO) |
|
Ca incepator ai nevoie de un setup iertator.
Cum la noi conteaza f mult si suma investita iata cateva indicii cum sa va alegeti PRIMUL ECHIPAMENT de BUGET REDUS:
(Eu sunt de parere ca echipamentele de buget mic SUNT DEDICATE STRICT INCEPATORILOR, pe astfel de echipamente NU se poate face preformanta)
1. Boots:
- trebuie sa fie comfortaili si caldurosi
- varfurile degetelor sa nu atinga varful bootului cand esti putin flexat (in pozitie de dat)
- calcaiul sa nu se ridice mai mutl de un deget fatza de talpa bootului cand te lasi pe varfuri.
PS: Cum sa "repari" un boot in care ti se ridica calcaiul mai mult:
- iei o "soseta" si o infasori in jurul ciorapului interior al bootului, deaspura gleznei, dupa ce siretul ciorapului a fost strans.
2. Legaturi:
- trebuie sa fie destul de late incat sa intre bootul in ele fara sa "calce pe margini"
- trebuie sa fie destul de lungi astfel incat varful bootului sa nu depaseassca mai mult de 2cm varful legaturii
- trebuie sa aibe highbackul (aripioara/spoilerul din spate) moale.
- trebuie sa stranga si sa tina fix bootul in legatura
3. Placa:
- trebuie sa fie moale si de preferat pana sub barbie (pt inceput)
- cat de moale este placa ne dam seama indoind-o cu mana sau genunchiul, lasandu-ne cu greutatea corpului in ea.
- daca placa este ffff moale sa apropie de litera U cand o indoim atunci putem sa luam o placa mai lunga dar putin mai rigida.
NOTA:
- Dupa criteriile de mai sus puteti alege orice echipament IEFTIN! dar tineti minte IEFTIN=materiale IEFTINE deci si durabilitate redusa.
- Acest echipament va va fi de folos doar pe perioada invatzarii acestui sport. Pentru a evolua va trebui schimbat cu ceva mai bun.
Last edited by marcu on Wed Jan 16, 2008 7:50 pm; edited 1 time in total |
|
| Tue Jan 15, 2008 8:40 pm |
 |
 |
Mephisto
|
|
sticky |
|
Ar trebui facut sticky acest thread...
< <Si sticky se facu'!> >
|
|
| Tue Jan 15, 2008 9:50 pm |
 |
 |
energising

|
|
|
|
salut!
sunt incepator, vreau sa intreb daca cumpar o placa mai de calitate ma ajuta cu ceva? veau sa-mi cumpar o placa salomon shade...
-cum de regleaza legaturile? am vazut boarderi care tineau picioarele perpendicular pe placa...
-poate cineva sa explice toate aceste aspecte care ar fi de mare ajutor unui incepator?
-poate se faceti un thead cu pasii ce trebuiesc urmati de la echipament si pana la primul metru parcurs pe partie..
multumesc.
|
|
| Tue Jan 15, 2008 10:04 pm |
 |
 |
snowboard

|
|
|
|
 |
 |
salut!
sunt incepator, vreau sa intreb daca cumpar o placa mai de calitate ma ajuta cu ceva? veau sa-mi cumpar o placa salomon shade...
-cum de regleaza legaturile? am vazut boarderi care tineau picioarele perpendicular pe placa...
-poate cineva sa explice toate aceste aspecte care ar fi de mare ajutor unui incepator?
-poate se faceti un thead cu pasii ce trebuiesc urmati de la echipament si pana la primul metru parcurs pe partie..
multumesc. |
Man ia aminte la ce sa scris mai sus, shi iatzi o placa da in descrierea respectiva nu prea o sa ai ce face cu o placa noua pe care ai sa o freci in toate pietroaiele shi asa mai departe , ia ceva sh, o sa apara destule in cateva zile pe site in sectiunea bazar.....iar legaturile potzi sa le pui pt piciorul cu care mergi inaite la 15 grade iar pt cel din spate 4-6 grade... in rest bafta
|
|
| Tue Jan 15, 2008 10:30 pm |
 |
 |
andreih_8017
|
|
|
|
http://360guide.info/snowboarding/snowboard-stance.html?Itemid=57
explica foarte clar configuratiile legaturilor, si in functie de ceea ce vrei sa faci iti alegi o anumita configuratie;
pt incepatori o configuratie +15/+5 (e recomandat sa fie o dif. de 10 grade intre legaturi pt a flexa genunchii mai lejer) este considerata config. standard pt incepatori; Ia o surubelnita cu tine pe partie si incearca sa mai modifici unghiurile incepand de la pozitia asta pana te simti confortabil;
|
|
| Wed Jan 16, 2008 12:06 am |
 |
 |
null

|
|
da |
|
cel mai sigur te cari cu ele.
_________________ still lookin' for that mortuary air on that perfect powder |
|
| Wed Jan 16, 2008 4:31 pm |
 |
 |
snowboard

|
|
|
| Thu Jan 17, 2008 10:40 pm |
 |
 |
tm33bbb
|
|
ce placa sa aleg? |
|
salutare
fac si eu parte din categoria incepatorilor si vreau sa-mi cumpar o placa.
am gasit la un mag un sims kinetic si ma intereseaza daca merita sa o cumpar (e cam 450 ron, redus de la 1300), sau eventual ce alte recomandari mi-ati mai da.
|
|
| Fri Jan 18, 2008 3:39 pm |
 |
 |
snowboard

|
|
Re: ce placa sa aleg? |
|
 |
 |
salutare
fac si eu parte din categoria incepatorilor si vreau sa-mi cumpar o placa.
am gasit la un mag un sims kinetic si ma intereseaza daca merita sa o cumpar (e cam 450 ron, redus de la 1300), sau eventual ce alte recomandari mi-ati mai da. |
Fratzilor luatzi-va placi SH pt inceput, nu mai datzi o carutza de bani pe placi care nu shtitzi sa le alegeti ......shi le mai frecatzi prin pietre, schiuri shi alte placi 
_________________ Pur Powder
Salvamont
0725.826.668
www.nonstoptractari.ro
www.tractari24.ro |
|
| Fri Jan 18, 2008 4:08 pm |
 |
 |
marcu

|
|
Pt tm33bbb |
|
dude... citeste ce am scris mai sus (la inceput). daca se potriveste placa in mare parte macar si nu te doare buzunarul IA-O 
|
|
| Fri Jan 18, 2008 7:20 pm |
 |
 |
energising

|
|
Re: mad cow... |
|
 |
 |
ai auzit vreunu' de Gordo snowboards ? tocmai am achizitionat una noua , sunt noob in ale snow-ului si cre' ca e destul de ieftin la 560 RON pt. inceput ( are legaturi Blizzard )
PACE !!!  |
salut!
am cautat si eu o perioada destul de indelungata placa si am vazut si placa asta "gordo"...
cica e facuta din cu totul altceva decat "kevlar"...
e made in austria si e vanduta exclusiv in carrefour,nu?
|
|
| Fri Jan 18, 2008 10:19 pm |
 |
 |
energising

|
|
|
|
am vb cu un amic ,cica cunoaste un tip din bucuresti care aduce cu 3 mil placa asta, cu legaturi blizzard.cred ca o sa iau si eu una.., pana nu se duce zapada..
unde te dai prima oara? 
|
|
| Sat Jan 19, 2008 10:12 am |
 |
 |
snowboard

|
|
|
|
Man dc nu citesti, ca am spus ca nu ai ce cauta in Azuga, Predeal, etc, doar in Busteni shi SInaia!!!
Bine ca nu ai cazut tare 
Salvamont
0725.826.668
www.nonstoptractari.ro
www.tractari24.ro |
|
| Sun Jan 20, 2008 7:32 pm |
 |
 |
mvmihai

|
|
|
|
salut...am si eu nevoie de ajutor celor care sunt cunoscatori...sunt incepator mam dat de vreo 3-4 ori cu placa am invat cate ceva, mam dat cu placi inchiriate...am ajuns la concluzia ca stiu ca merg( nu f bine) si ca e timpul sa imi iau o placa...dupa ceva cautari am gasit o placa la intersport, crazy creek mie mi sa parut destul de comvenabila avand in vedere ca am dat 600lei placa+leg+booti...dar totusi am o mica nelamurire
O FI BUNA SAU NU?!
|
|
| Sun Jan 20, 2008 8:14 pm |
 |
 |
snowboard

|
|
|
|
Da man e ok, i-am luat unui prieten tot incepator la fel ca tine mai intai sa dat cu placi inchiriate etc...chiar merita, e o placa cu talpa verde cu unu cu un cap televizor... 
Salvamont
0725.826.668
www.nonstoptractari.ro
www.tractari24.ro |
|
| Sun Jan 20, 2008 10:52 pm |
 |
 |
|